SDS MSDS Europe logo

Tietoja SCIP-tietokannasta.

Mitkä tuotteet tulisi rekisteröidä (artikkelit)?

 5. tammikuuta 2021 alkaen kaikki tuotteet tai alikomponentit, jotka sisältävät ongelmallista kemiaa EU: n ehdokasluettelossa olevien kemiallisten aineiden muodossa on rekisteröitävä SCIP-tietokantaan.

Ehdokasluettelo on luettelo kemiallisista aineista, joiden katsotaan olevan erityisen ongelmallisia ihmisten terveydelle tai ympäristölle. Nämä ovat esimerkiksi hormonitoimintaa häiritseviä, karsinogeenisia, lisääntymiselle vaarallisia tai vaikeasti hajoavia aineita. Euroopan kemikaalivirasto (ECHA) päivittää jatkuvasti uusien aineiden luetteloa.

Jopa hyvin pienet määrät esineessä / tuotteessa tai komponentissa ovat riittäviä:

Kemiallisten aineiden rekisteröintiraja EU: n ehdokasluettelosta on 0,1 painoprosenttia. Eli. ongelmallisen kemian määrä on arvioitava suhteessa ongelmallisen kemian sisältävän alikomponentin painoon.

Ei riitä, että tarkastellaan, käyttääkö yrityksesi kemiallisia aineita EU: n ehdokasluettelosta. Yrityksesi tuote koostuu todennäköisesti monista alikomponenteista, joista osa voidaan tarjota alihankkijoiden toimesta. Jos vain yksi näistä komponenteista sisältää yli 0,1 painoprosenttia ongelmallista ainetta, yrityksesi on rekisteröitävä koko tuote ja komponentti SCIP-tietokantaan.

Vaikka tuotteesi osat on liimattu tai hitsattu yhteen niin, että niitä ei voida helposti erottaa toisistaan, ovat ne silti laissa erillisiä komponentteja. Siksi sinun on vielä tutkittava, punnittava ja mahdollisesti rekisteröitävä kaikki tuotteen komponentit. Muista, että pakkaus, jossa tuotteesi toimitetaan, kuuluu myös velvollisuuteen rekisteröityä SCIP-tietokantaan, joten se on tutkittava ja mahdollisesti rekisteröitävä samalla tavalla kuin itse tuote ja sen komponentit.

Olemme ECHA: n perustamia, joten voimme toimia helposti konsulttina rekisteröidessäsi SCIP-tietokantaan.

Voimme olla avuksi ja rekisteröidä - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - puh. +46 46 288 51 32 / puh. +44 1158 88 1496.

Skype: european.msds.translation